Sabtu, 11 April 2009

good job team!

pada entri yang lepas aku ada nyatakan hobi aku dan kawan-kawan. Curi benda2 tepi jalan, macam kon, lampu, papan tanda semua. Kalau tak baca lagi klik sini

Pada hari Khamis yang lepas, Pahlawan, Slash dan aku pergi ke Laundry The Curve, Damansara. Ada Fly FM camput chart goes life pada masa itu. Pahlawan orang yang paling semangat sebab ada band favourite dia, Couples.. Sebenarnya aku kurang sikit dengan band ni, tapi kawan dah minat, ikut kan aja..

Setelah selesai semua kami pulang dalam perasaan yang puas hati dengan persembahan bertenaga band Couples. Dalam perjalanan pulang, kami tertarik dengan satu projek penambahbaikan jalan di kiri bahu jalan. Ada lampu merah kecil kelip2!

Pada masa tu, aku duduk di hadapan, Slash di belakang dan seperti biasa Pahlawan drive. Aku nak aja buka tingkap terus capai tangan aku, tapi tingkap tak boleh buka di tempat aku. Aku suruh Slash yang kutip, tapi dia takut. Tak boleh pakai betol dia nih.

Kami pusing semula ke tempat kejadian, aku bertukar ke tempat duduk belakang. Bersiap sedia membuka tingkap, seluas-luasnya. Ada banyak lampu disitu, begitu juga pekerja yang sedang sibuk membetulkan jalan. Mencabar juga kali ini, "wei, jalan slow2, aku amik lampu yang dekat tanda awas tu, tu paling senang, lepas aku da kutip ko pecut ok", "roger that".

Tempat kejadian sudah hampir, dan aku mengeluarkan tangan dan cuba mengutip lampu tersebut, "alamak, dia salotep tebal tak kasi kita curikla!, blah2!".

Pahlawan: wei, asal tak sentap jer, aduh. tak puas hati
aku: dia dah salotep tebal ngan tiang awas tu, mau terbalik sign board tu kalu aku sentap
Pahlawan: Slash kau drive, biar aku yang buat
Slash: roger that.

Kereta dipusing, kami sesat sebentar pada masa itu, tapi ini tidak mematahkan semangat kami untuk kutip lampu merah kecil kelip2 yang pertama kali kami jumpa ketika itu.

Pahlawan: " ok, kali ini kita ambil lampu dekat ngan kon tuh, tang tu dia tak salotep aku rasa"
Slash dan aku : "roger that"

Pahlawan bersiap sedia di tempat duduk belakng, tingkap dibuka luas, dan...
yeah berjaya! lampu yang berjaya dikutip tu hanya di letakkan kedalam kon, tak ada salotep2. ternyata lebih mudah diambil berbanding tadi. Slash memecut laju, kalah Pahlawan bawak. Aku gelak jahat tak ingat punya time tu.

Maaf lampu itu sekrang berada bersama Pahlawan. tak dapat aku snap gambar dengan lampu baru kami tu. Entah bila mau taubat, aku tak paham lagi.

11 ulasan:

FARIE berkata...

ko di tag.. tag no. 1 k.. n_n

Eerie Liuvyx berkata...

ade jugak orang nak tag aku
ahah

fezaL Mohd berkata...

hahaha keje jaat. report makbapak haha

Eerie Liuvyx berkata...

hahaha
shh...
mampos kena prambat

Tanpa Nama berkata...

dah mcn csla plk citenye...
cam ade unsur2 tmbhn je...

~Photo Freak~ berkata...

erm sengal lah ko nih ana...
ko nak sangat ker lampu tepi jalan...
nanti akak bawak ko tepi jalan ko curik lah puas2...
dasar anak pungut...wawawaw

Op Redz berkata...

lepas ni blh ar korg bukak kedai lampu kelip2 hari rye..
bpe puluh dh korg rembat ni??
hbt dowh korg..
heee~

BudaK_BlurR berkata...

hahaha~~
babi...!
gelak giller shial aku baca..
nanti aku tankap gambar ko letak kat page ek..
muahahahaha!~ (gelak evil)

Eerie Liuvyx berkata...

pastikan kite tangkap gambar ngan semua koleksi tuh wei
mmg pencapaian yg membanggakan la
hahaha

aainachentak berkata...

ahaha..
gila-gilaan lah korunk!
super terkejut aku bce entri neh
lampu tu buleh gune time raya..
meriah babe!;p

Eerie Liuvyx berkata...

aina, idea yg bernas
kalau macam tu kena curik banyak2 nih
hahahaah
gila berdosa aku ni