Isnin, 27 April 2009

debaran makin terasa, tekanan semakin memaksa

Gig sudah dekat,
tapi aku masih belum bersedia,
dengan lirik lagu masih belum siap,
prektis masih belum cukup,
nanti mula lah nak kelam kabut.

Presentation multimedia,
aku perlu bikin cd-interaktif pembelajaran kanak-kanak.
Due date nya 6.5 ini,
tapi dalam 20% lagi belum siap.
Soundnya masih belum ketemu..
Sesiapa yang boleh tolong aku,
aku tak tau dimana untuk mencari sound effect bunyi2 kenderaan.
Puas mencari,
masih belum lagi jumpa jalan kebenaran itu.

Entri kali ini aku cuma ingin mengadu nasib aku di sem ke-2 ini,
4 lagi sem harus aku tempuh untuk mendapatkan segulung sijil Diploma Teknologi Maklumat,
aku harap aku cukup kuat untuk tempoh hari2 ini dengan hanya berbekalkan duit Mara RM630 sebulan dengan bebanan,
sewa RM90 sebulan(belum termasuk api air),
top-up,
makan dan minum,
kertas2 kerja,
dan lain2 perbelanjaan.
bulan ini aku perlu bayar lebih,
RM500 yuran kolej,
RM160 deposit rumah.

Aku harap aku cukup kuat untuk tempoh semua ini,

Aku harap aku cukup kuat untuk tempoh semua ini,

Aku harap aku cukup kuat untuk tempoh semua ini,

Nasihat aku untuk mereka2 yang baru ingin memulakan alam U ini,
siapkanlah bekal dari awal,
later on kamu amat memerlukannya.

5 ulasan:

Shereena berkata...

carik sample xjumpe? i mean for sound la.klu x pon, ko carik recorder mane2 ko record jek aa bunyik yang kaw nk.

Eerie Liuvyx berkata...

almk,
cmne plak nak cri bunyi helikopter
bunyi train plak
tension sial
due date dah dekat

izmal berkata...

nak sound effect yg kau carik? aku ade. nk aku tolong ke? :)

-izmal-

Eerie Liuvyx berkata...

mesti ko nak buat sound effect gne mulut jer kan?
xpe,
niat sucimu itu sudah aku hidu dari awal
hehehe

johnbean berkata...

go go go ....ini semua proses pembelajaran untuk menjadi seorang berjaya...inilah cerita akan dicerita kepada anak2 atau pun rakan taulian..kalau sudah berjaya dalam kehidupan