Rabu, 6 Oktober 2010

ye ye je kau nih!

ada ka patut,
sebab dia kawan aku cerita busuk2 aku dulu,
nasib baik aku tak bodoh dengan mulut manis kau,
dan nasib baik juga aku tak ikut cakap kau delete Montrebetia..
dan2 last2 aku yang salah,
dan2 last2 nampak aku yang jahat..

ceeeh.... padahal mula2 bercinta ye ye cakap,
"xpa yang i tak kesah u berkawan dengan siapa (lelaki) pon, yang i tau u sayang i dan tau limit"
"iye sayang, kalau ada masalah apa2 kita bincang elok2, tak mau buat keputusan apa2 terburu"
"i xkan ganggu privacy u, i xkan cek hp u, lagi2 facebook u.."

naaah.... tengok sekarang,
kawan2 lelaki aku semati2 boleh dia cakap aku berskandal,
baru masalah kecil kuman dah nak buat haluan masing2 sekarang,
bukan setakat hp aku dia cek, pakej sekali dengan facebook..

aku tak ada buat salah apa,
padahal punca gaduh diri dia sendiri
ye ye cakap "yang, demi u i dah berubah, i dah bagitau semua ex2 i, skandal2 i dulu2 semua i dah bagitau i dah ada gf sekarang, i dah cakap kat dorang jangan ganggu i sekarang"
naaaahh.......tengok2 dapat mesej "boo2 buat apa tu?"
amboi2, aku boleh buat relax lagi, cakap elok2 lagi dengan dia,
tengking sikit pon tak,
tapi gara2 dia terima bala,
kat aku kau lepas geram,
dekat aku kau nak maki...
woi, aku bukan patung la shial...

camgini kau cakap cinta,
dasar kata2 banjingan yang i dapat!
baru semalam kau cakap putus,
semalam jugak kau cakap kat dunia kau ni "single",
semalam jugak kau amik barang2 kau balik,
semalam jugak kau cabut sendiri gelang kaki yang kau hadiahkan kat aku dimana gelang tu tanda cinta yang pernah aku agungkan dulu....

bila dah puas hati kau lepaskan geram,
bila dah puas aku menangis bagai nak gila,
masa2 tu la kau nak terhegeh2 mintak maaf kat aku,
masa2 tu la kau cakap kau boleh bincang lagi masalah nih,
masa2 tu jugaklah kau nak buruk2kan kawan baik aku sendiri,
dan pada masa yang sama kau cakap aku tak akan berubah walau selama mana masa berubah..

untuk pengetahuan kau anjing,
kau memang xkenal dek untung,
tiap petang aku masak bagi kau makan,
tiap pagi aku buat breakfirst untuk kau,
tiap poket kau kosong aku bekup duet poket aku sendiri bagi kau makan!
aku takkan kira semua ni kalau kau sendiri tak cabut sendiri tanda cinta yang dulunya kau agung2kan..

jahat2 aku, aku tak pernah busuk2kan pekung kau dulu,
tak pernah aku ungkit sekali pon...
now apa kau dapat nih memang berbaloi dengan apa yang kau buat,
mungkin betol cakap mamie kau,
"mungkin hidup dia susah sekarang ni sebab dia terlalu banyak sakitkan hati orang"
life is a karma babe,
what goes around comes around,
zaman sekarang nih tuhan bayar cash dengan apa yang kau buat...

tak pa beb, kawan2 aku ramai,
dorang sayang aku,
aku sayang dorang..
jahat2 kami, kami tak busuk hati.

9 ulasan:

Mimie Saidong* berkata...

Sorry to hear bout this Ana,
Aku suka ayat kau
Tuhan bayar CASH

Eerie Liuvyx berkata...

nak buat cmne mimi,
dr dulu aku kapel x de yg nak kekal dowh

Farie Amrah berkata...

ouch! padan muka bf ko.
pedas ni. kalah sambal belacan.
xpe2. ko cantik. ramai lg laki ader.

btw. rmai sayang ko. aku pn sayang ko. hehe. :)

Tanpa Nama berkata...

hahaha..
nice 1 my fren..
kaw2 ko bg ek...
dah mcm mak org pun ade bgi mkn bgi duet..
nsb pkaian ko x bg skali..

sbr ye..mne tw 1day ko jmp true love kn?
be strong babe! :)

Eerie Liuvyx berkata...

thx farie, and tanpa nama siapakah anda?

avollavye berkata...

yup kau tu cantik...
ramai punye laki suka kat kau.....

Tanpa Nama berkata...

yup.... Be strong ana...

~Photo Freak~ berkata...

sapakah laki bertuah tu?
haha...yang ko bek sangat bagi makan duit bagai pehal,,kan dah jadi macam
WALI...hahaha

ps : berani la kacau adik org..nnt satu negeri sembilan turun kasi goncang itu budak shial

Tanpa Nama berkata...

hmmm.. xtau nak ckp mcmmana. this is life isnt it? :)

no one perfect. if he/she do something wrong, then u have to forgive him/her.. coz he/she deserve a second chance n yeah, learn for mistakes.

ask yourself, who are we? we just a human that doing a mistakes every single day, minutes and second. :)

i know u wise ana. coz i know who u are n we used to laugh together last time. cheers~